СВЯТО НАБЛИЖАЄТЬСЯ

438

Місце для новорічної ялинки варто обрати подалі від опалювальних приладів.  Ілюмінацію використовувати лише належної якості. А від піротетехніки взагалі відмовитися. Щоб уникнути біди під час новорічних свят рятувальники нагадали прості правила поведінки.

Звичайна ялинка може спровокувати пожежу. Штучні –  особливо вогненебезпечні. Вони можуть спалахнути від найменшої іскри. Тож не варто залишати ввімкнені гірлянди без нагляду, а при їх виборі віддати перевагу якісному товару.

Ялинку радять встановити подалі від опалювальних приладів та надійно закріпити. Особливо, якщо вдома є діти чи тварини. Від піротехнічних засобів рятувальники радять взагалі відмовитися. В Україні непоодинокі випадки, коли петарди вибухали у руках.

В теорії продавати і користуватися піротехнікою особам, які не досягли 18 років,  заборонено. На приктиці – петардами найчастіше “бавляться” діти.

Перш ніж користуватися піротехнічними виробами варто заглянути в інструкцію.  Салюти та петарди радять купувати лише у спеціалізованих точках продажу. Таких у Хмельницькому всього є 6.

" " " "