«Таємниці Хмельвіля» – у Хмельницькому презентували інтерактивний комікс.

1869

Чоловік у червоному костюмі та з булавою. Саме такого персонажа віднедавна  можна побачити на вулицях міста. Хмельмен з’являється в неочікуваних місцях та, як він сам переконує, бореться зі злом. Він став головним героєм інтерактивного коміксу «Таємниці Хмельвіля».Нещодавно книга вийшла друком українською та англійською мовою.

Червоний костюм, золотиста булава та маска. Такий персонаж з’явився  на вулицях  нещодавно. Згодом з’ясувалось – це герой коміксу  про Хмельницький. В Агенції  розвитку таким чином вирішили популяризувати рідне містоКнига «Таємниці Хмельвіля»  – це ілюстровані комікси. У збірнику понад сорок розповідей. Кожна з них – сучасна та не переобтяжена історичними фактами. Орієнтована збірка на молодь, підлітків та туристів.

Єдиної сюжетної лінії в історіях немає. Після того, як Хмельмен матеріалізувався та почав спілкуватися із перехожими, історії для коміксів  народжувались прямо на вулиці. Сам персонаж зізнається, не міг передбачити, як його  сприймуть подоляни.

Кошти на реалізацію проекту надав «Український культурний фонд». На друк коміксу пішло 300 тисяч гривень. «Таємниці Хмельвіля»  можна почитати у двох версіях – українською та англійською мовою. Там само двомовним буде і  мобільний додаток. На його розробку міська рада витратила 31 тисячу гривень. Така версія коміксу буде корисна для гостей міста, адже там описано понад сто локацій.

Надруковані комікси  розповсюдять у школах та бібліотеках. Всього побачило світ 800 примірників «Таємниці Хмельвіля». У «Агенції  розвитку міста » запевнили – тираж обов’язково збільшать, якщо буде попит.

" " " "