Теофіпольщина – край гарних краєвидів та працьовитих людей. Історії жителів, які щодня трудяться на благо рідної Хмельниччини.

798

Наш телеканал продовжує цикл сюжетів про людей у професії. На часі – Теофіпольщина. Педагог, фахівець із земельних відносин та фермер. Кожен із них сповна віддається роботі. За це отримує шану серед  земляків та вдячність колег.

За освітою – філологиня, та вже 15 років керує навчальним закладом. Світлана Блащук має у родині і педагогів, і лікарів. Поруч із вирішенням господарських питань встигає викладати мову та літературу.

Як каже жінка, у школі зараз навчається майже триста дітей. Частина із них доїжджає із навколишніх сіл. Спочатку у батьків був острах через закриття малокомплектних шкіл.  Та пані Світлана переконана – де велика учнівська родина, там і значні здобутки у навчанні. Школа щороку має  медалістів, готує переможців конкурсів і олімпіад. Саме тому цього року  кількість дітей у класах збільшилась.

Одразу після вишу – у штат потужного підприємства. Олег Шовкомуд  вже вісім років займається земельними та майновими стравами у філії «Рідний край» села Новоставці. Це робота не лише із картами та  документами, а й виїзд на місцевість. Олег виріс у селі, тому робота біля землі та з пайовиками йому близька.

Гальчинці – село одноосібників та фермерів. Знана людина у цих краях  – Леонід Стецюк. З 1981 року чоловік працює біля землі, спочатку очолював місцевий колгосп, згодом заохотив селян до самостійної обробки ріллі. Вирощують тут і зернові, і овочі.  У родині Стецюків три фермерських господарства.

Як каже наш співрозмовник, всі у селі мають роботу та впевненість у завтрашньому дні. Адже  взяли відповідальність за обробіток своїх паїв.

" " " "