ТЕОФІПОЛЬСЬКІ МИТЦІ

437

Професйне свято відзначили працівники культури та майстри народного мистецтва. Воно щороку припадає на 9-те листопада. На Хмельниччині у культурній сфері працюють сотні людей.

У Теофіпольській громаді – понад сто працівників культури. Вони представляють творчі колективи, працють у бібліотеках, навчають дітей танцю та співу.

Всього у підпорядкуванні відділу культури та туризму Теофіпольської селищної ради 55 установ. Серед них художня і музичні школи, 3 десятки закладів культури та 23 бібліотеки.

Серед гостей свята керівниця аматорського вокального колективу “Чарівниця” Варвара Пилипівна. Вона – відома та Теофіпольщині фолькльористка і співачка. Разом з однодумцями відроджує народні звичаї і українську пісню.

У прфесійне свято Теофіпольскьким митцям побажали творчих злетів представники благодійного фонду “Ми поруч”. Окремий подарунок – для творчого колективу Базалійського будинку культури.

Гроші використають на облаштування сцени та зали.

Попри карантинні обмеження митці продовжують праювати. Коригують лишень форми та методи. Нові напрацювання працівники культури Теофіпольщини обіцяли показати вже незабаром у Хмельницькому – на звітному огляді творчих колективів.

" " " "