Теплова автономність – в Шепетівці підрахували економічний ефект від модульних котелень

943

Теплова автономність. В Шепетівці готуються до нового опалювального сезону. Нині перевіряють роботу теплових пунктів. За роки боротьби за комфорт тут створили цілу мережу мінікотелень, що обслуговують школи і дитячі садочки міста. Модернізація тривала протягом року і коштувала місту не один мільйон гривень. Однак, освітяни запевняють ефект куди більший – діти менше хворіють плюс економія на енергоносіях.

У класах ледь 13градусів тепла, а діти, як капустини, в багатошаровому одязі. Такими були навчальні будні взимку в усіх Шепетівських школах ще якихось 2 роки тому, – згадує вчителька іноземної мови Марія Анатоліївна.

Ситуація перемінилася три роки тому, коли міська влада вирішила перевести навчальні заклади  на автономне  опалення. В Шепетівському НВК №1  навчається близько 1000 учнів. Тому котельня тут одна з найбільших.

Модульна котельня працює на природному газу. Розміщена просто на території школи. Обладнана автоматичною системою регулювання температурного режиму в приміщеннях відповідно погодних умов. Для обслуговування об’єкту достатньо одного працівника. Вартість такої – 1,5 мільйони гривень.

Якщо точніше, то економічний ефект від модульних котелень складає понад 70%, пояснює міський голова. За три роки кожен дитячий садочок і школа Шепетівки отримали власний тепловий пункт.

Щодо тепла в оселях шепетівчан, то міська влада запевняє, епопея з «Енергоінвестом» завершилася. Тепло подадуть вчасно і усім.

 

" " " "