Terra “Евеліна”: урочище поблизу Ярмолинець знову здивувало і наполохало

Земля під цим природним об'єктом буквально нашпигована вибухівкою

1542

В урочищі “Евеліна”, уже не вперше, знаходять боєприпаси, які тут зосталися ще з часів Другої Світової війни. Причому такі знахідки непоодинокі. Тутешня земля, видно, втомилася ховати в собі той смертоносний метал. Отож віддає його відразу по кілька десятків. Мовляв, дивіться, оминайте і будьте пильні. Днями тут знову виявлено та знищено цілий арсенал артилерійських снарядів та авіабомб, повідомляє прес-служба обласного управління ДСНС.

Дивіться також: Прихована загроза –  нерозірвані бомби та снаряди часів Другої світової війни

Усього за один день в “Евеліні” було виявлено та знешкоджено 36 вибухоебезпечних предметів. В оперативному зведенні ДСНС міститься хроніка цих небезпечних знахідок.

Отже, 14 листопада о 8.05 ранку на номер “101” надходить дзвінок, що в “Евеліні” виявлено два 76-мілімітрові заіржавілі снаряди. Туди виїжджають сапери. Вони забирають знайдені снаряди, а заодно проводять розмінування території, на якій виявлено небезпечні знахідки. В результаті, о 12.40 до двох знайдених снарядів долучають ще 18 снарядів по 76 міліметрів, один сто міліметровий снаряд,  чотири снаряди по 85 міліметрів, один 45-міліметрвий, дну 82-міліметрову мінометру міну і дев’ять авіабомб АО-10.

Увесь цей знайдений смертоносний вантаж вивозять подалі від людського ока і того ж дня о 14.45 підривають. Загалом піротехніки ДСНС знищили того дня 36 старих боєприпасів.

" " " "