У Хмельницькому АМКУ покарав медиків за недостовірну рекламу

Приватне медичне підприємство зваблювало пацієнтів нездійсненними обіцянками

1529

Обласне територіальне відділення Антимонопольного комітету оштрафувало на 17 тисяч гривень приватне медичне підприємство “Сімейний лікар”, інформує офіційний сайт Хмельницького обласного територіального відділення АМКУ.

Увагу антимонопольників до цього підприємства привернули їхні конкуренти.  Справа в тому, що “Сімейний лікар” розмістив в обласному часописі “Подільські вісті” рекламу  своїх послуг. Зокрема медики написали, що позбавляють від алкогольної і тютюнової залежності за один сеанс. Ясна річ, що подібні оголошення розраховані на певну цільову аудиторію, а отже звертають на них увагу лише ті, хто потребує таких послуг. І не спокуситись на таку пропозицію дуже важко. Бо в інших клініках лікують та позбавляють роками, а  тут – за один сеанс.

Однак ця реклама потрапила на очі іншим медикам-приватникам, які теж трудяться на тій самій ниві, проте й близько не чули про таки чудодійний спосіб, як одноденне зцілення.

Читайте також: Жителі Хмельниччині мають знати: Рада посилила кару за фальсифікацію ліків

Тож вони звернулися зі скаргою до антимонопольного комітету України, заявивши, що розміщена реклама – абсолютний фейк.  Адже алкогольна та нікотинова залежність – це хронічні захворювання, які вимагають тривалого і багатокомпонентного лікування. Зазвичай це справа не одного місяця та навіть року. Але й після того не можна достеменно знати, що людина зцілилась назавжди. Тож обіцяти зцілення за один день – це, щонайменше, неетично.

Однак конкуренти припускають, що пацієнти могли спокуситись на таку рекламу, а отже сімейний лікар таким чином забезпечив собі перевагу над конкурентами.

АМКУ погодився з такими міркуваннями конкурентів та оштрафував “Сімейного лікаря” на 17 тисяч гривень, аби не обіцяли більше пацієнтам того, що не можуть зробити.

" " " "