Тиждень безпеки дорожнього руху: підсумки

1315

Минулий тиждень у Хмельницькому був  безпечним. Принаймні з 13-го до 19-го листопада у місті тривали профілактичні відпрацювання полісменів та громадських організацій. За тиждень вони відзначилися чотирма флешмобами: «Безпечний перехід», «Світлячок», «На крок ближчий до смерті» та «В’язень». Окрім того, тутешні копи здійснили стільки ж рейдів: по пасках, світлофорах, телефонах та п’яних водіях.

Майже триста водіїв керували автівками без такого права, фактично стільки ж накивали п’ятами з місця пригоди і це тільки у 2017-му. Загалом, з початку року місцеві патрульні склали 25 тисяч адмінматеріалів, чверть з яких – порушення правил дорожнього руху.

А є такі невезучі, котрих за кермом напідпитку ловлять вдруге, а то й втретє. Ще майже три тисячі п’яних патрульні оформили у дворах. Не без гріха і пішоходи, до слова, ті також нетверезі тиняються на проїзній частині.

Аби до людей все ж таки достукатися, патрульні та громадські організації вирішили об’єднатися. У тандемі вони працювали минулого тижня. Саме  з 13-го до 19-го листопада у місті тривав тиждень безпеки дорожнього руху.

За тиждень копи та активісти відзначилися чотирма флешмобами: «Безпечний перехід», «Світлячок», «На крок ближче до смерті» та «В’язень». Також тутешні полісмени здійснили стільки ж рейдів: по пасках, світлофорах, телефонах та п’яних водіях, разом з Укртрансбезпекою ловили перевізників, з рятувальниками здавали кров та з профілактичними лекціями ходили у дитячі садочки.

Окрім дитсадків та вишів, копи завітали у школи, де, до слова, навчали учнів першої домедичної допомоги.

Такі профілактичні відпрацювання у місті відбувалися з 13-го до 19-го листопада. Щоправда, кажуть активісти та копи, посил, який хотіли донести, актуальний не лише у тиждень безпеки.

 

" " " "