Говорили-балакали: у Хмельницькому дискутували з приводу корупції

1130

Говорили-балакали… В вівторок у стінах облдержадміністрації зустрілися представники влади, правоохоронних органів та громадські активісти. Усе задля того, аби подискутувати на тему корупції. Разом із активістами київської ГО, котра і стала організатором заходу говорили довго.

Корупція – найстрашніша хвороба сучасного українського суспільства. Головний посил чергового круглого столу, присвяченого пошуку шляхів боротьби із недугом, обговорювали усі і активно. Організатори наполягали: виявляти його мають не лікарі, себто НАБУ, НАЗК та інші державні структури, а самі люди.

Кожен із нас є не лише своєрідним рентгеном ,а і цілющою пігулкою ,котра може врятувати від недугу, переконували і представники влади. В ОДА, до прикладу, найбільше надій покладають на свою ж громадську раду.

А через них громадськість. В тому, що з кожного з нас і починається та сама боротьба, переконані й представники громадської ради. Адже, кажуть, насправді, в Україні маємо корупцію двох видів. Перший – коли чиновник вимагає, а ви давати не хочете, другий – коли ви «дякуєте», а чиновник бере. Прикладів такої корупції маєм чимало, правда, боротись із нею, на жаль,ніхто не береться, бо до такої боротьби українське суспільство поки ще не готове.

Власне інформації за час круглого столу отримали усі й багато. Теоретично корупцію розібрали до найменших деталей, а, от, практично, на жаль нічого не змінилося. Бо, як кажуть, говорити – не мішки носити.

 

" " " "