Торгова марка – одна, а виробників багато

1427

Торгова марка – одна, а виробники знаходяться по сьому світу. В Хмельницькому відбувся семінар з приводу захисту прав інтелектуальної власності на митному кордоні. Боротьба із контрафактними товарами стала головною темою семінару. Він, впевнені ініціатори зібрання, допоможе налагодити співпрацю між митницею та правовласниками.

Торгівля контрафактом з лотків зараз є не виключенням, а буденністю. Продукцію відомих торгових марок можна знайти будь-де. Наразі, як запевняють спеціалісти, фальшивкою може виявитися будь яка річ, починаючи від одягу та закінчуючи лікарськими засобами. Виробництво ж останніх негативно впливає не тільки на економіку,  а й на здоров’я людини.

Митники переконують, в Україні підробки і виробляються, і завозяться. Більше того – деякі з них є досить якісними.

Під час семінару були присутні і митники із республіки Литва. Вони кажуть, Україні потрібно змінювати своє законодавство відносно штрафів та методів виявлення контрафактних товарів.

На семінарі були присутні менеджери відомих світових торгових марок. Зокрема – бренду спортивного одягу «Puma». Представники кажуть – відрізнити підробку від оригіналу можна за якістю, вартістю та місцем продажу.

" " " "