Тиждень безпеки дорожнього руху у Хмельницькому . Підсумки тижня .

1353

Понад півтори тисячі автопригод з початку року, у яких 24 життя обірвалося. Це – невигадані цифри і події не з фільму жахів, це – реальна статистика за неповний рік. Аби ситуація на дорогах не ставала ще гіршою, з 12-го і до 18-го листопада у Хмельницькому правоохоронці провели тиждень безпеки дорожнього руху. Головна мета – довести до розуму усім учасникам дорожнього руху про важливість дотримання ПДР. Першими, кому нагадували про безпеку на дорозі, стали пішоходи. На проспекті Миру, поблизу міської лікарні та у центрі міста копи та громадські активісти організували акцію «Все…добігався». Потім про безпечну дорогу до школи розповідали учням. Протягом тижня патрульні провели ще кілька заходів, до прикладу, – «Дорога смерті», «Попереджають діти» та «Обери свій шлях».

Ось так, перетинаючи кілька смуг одразу, ці люди не тільки наражають себе на небезпеку, а й водіїв, бо ж ті не сподіваються, що на цьому шматку дороги, де перебігати не можна, зненацька з’являться пішоходи.  Хоча, – альтернатива є.

Аби нагадати усім учасникам дорожнього руху про важливість дотримання ПДР, об’єдналися патрульні та громадські активісти. Першими, кому нагадували про безпеку на дорозі, стали саме пішоходи.

Більше півтори сотні адмінматеріалів складено саме за порушення дорожнього руху пішоходами. Понад сотня дорожньо-транспортних пригод з початку року сталися саме за участі пішоходів і майже десяток пішоходів загинули. На жаль, ця сумна статистика не змінюється. «Рибні місця» на таке порушення також залишаються незмінними.

Саме у «рибних місцях», а це – на проспекті Миру, поблизу міської лікарні та у центрі міста, копи та громадські активісти організували акцію «Все…добігався». Під колеса авто навмисно кинули манекен. Це, кажуть, – найгірший сценарій, для пішоходів, котрі порушують.

Тож, аби такого не сталося, правоохоронці та громадські активісти закликають бути обережними усіх учасників дорожнього руху. Головне, пам’ятати – на дорозі наражаєш на небезпеку не тільки себе, а й інших. А для тих, хто все ж втрапив у біду правоохоронці стали донорами. Патрульні Хмельницької області та працівники міського відділу поліції долучилися до всеукраїнської акції «Здай кров – врятуй життя». У рамках тижня безпеки дорожнього руху кілька десятків правоохоронців поділилися кров’ю з потерпілими у ДТП.

До благої справи люди у погонах долучаються вже кілька років поспіль. Не бути байдужими закликають і містян. Нагадаємо, найбільш затребуваними є групи крові з негативним «резус-фактором».

Потім про безпечну дорогу до школи розповідали учням. Замість парт – урок на шкільному подвір’ї, а замість учителів – патрульні. Саме так у першій школі розпочався новий навчальний тиждень, а заодно і тиждень безпеки дорожнього руху. У фойє освітнього закладу педагоги облаштували інформаційні стенди, а заняття для учнів провели патрульні міста.

Тож, ранок нового тижня розпочався з профілактичного заходу «Безпечна дорога до школи». Учням 6-го та 7-го класів місцеві правоохоронці нагадали про важливість дотримання ПДР. Потім провели екскурсію патрульним автомобілем та допомогли приміряти свою амуніцію.

Як убезпечити себе на дорозі, знає Аня Гавриленко. У житті, каже дівчинка, ці знання потрібні, більше того, коли мрієш стати правоохоронцем.

Не порушує правил й Кароліна Доценко. Коли йде додому чи до школи, каже дівчинка, дорогу переходить правильно.

Аби не порушували й інші учні, щоденно про безпеку на дорозі їм нагадують учителі. Періодично для школярів вони влаштують виховні години, інформаційні хвилинки, а  цього тижня  – ще й флешмоб та зустріч з рятувальниками.

Протягом тижня патрульні провели ще кілька профілактичних заходів, до прикладу, – «Дорога смерті», «Попереджають діти» та «Обери свій шлях». Такими акціями, сподіваються копи, хоч трішки достукаються до свідомості усіх учасників дорожнього руху, а відтак зменшать аварійність на дорозі.

" " " "