Традиційний біль українських автомобілістів. Підсумки тижня .

881

Традиційний біль українських автомобілістів. У 2019 році Прем’єр-міністр Гройсман анонсував , що уряд виділить  майже 15 мільярдів гривень на ремонти місцевих  та комунальних доріг. Хмельниччина  має свої аварійні ділянки – це траса Житомир-Чернівці, а також сумнозвісний автошлях  на Летичів.  Проте якщо поблизу Ярмолинець  дорожники  вже засипають ями, то  автомагістраль М-12 досі лише у передчутті оновлення.

Траса поблизу Ярмолинець . Це одна із найнасиченіших транспортних артерій нашої області. За неофіційними підрахунками щодня тут проходить понад  14 тисяч автівок. Після зими тут з’явилося чимало нових вибоїн – вмілі водії вивертають кермо, хоча від руйнувань автомобіля  це не завжди може врятувати.

Вже понад тридцять років  цю трасу капітально ніхто не ремонтував. Усувати недоліки на дорозі  – завдання, яке зараз стоїть перед ШБУ № 56. Підприємство заключило угоду  із Облавтодором, тож тепер за мільйон гривень  усуне аварійну ямковість на 20 кілометрах дороги.

Дорожники обіцяють завершити  роботи за два тижні, похибку роблять на погоду. Хоча визнають , ця дороги потребує значно серйознішого ремонту. Усе впирається у фінанси.

Ще наприкінці минулого року Уряд анонсував будівництво доріг. На початку  2019-го Володимир Гройсман  запевнив – субвенція для місцевих бюджетів  для ремонту  автошляхів буде.

Однак на місцях керівники визнають – фінансування не вистачає, а латати ями – не вихід. Про це кажуть і в Облавтодорі. Тут кажуть, проінспектували найнебезпечніші  відрізки та обіцяють усувати ямковість поступово.

Дорожники визнають – хоча зима не була сувора, та температурні коливання теж зіграли свою роль у руйнації асфальту.

Вже із початком весни та плюсової температури  робітники  працюватимуть  гарячою асфальтобетонною сумішшю.

Летичівський відрізок траси М-12. Тут досі гори піску та лише поодинокі натяки на роботи. /ВІДЕО З ТЕЛЕФОНУ/. А це – вже сусідня Вінницька область , де  одразу відчуваєш під колесами різницю. Китайський підрядник Летичівську трасу ніби ремонтує, проте всіляко затягує роботи. Підприємству дали останнє попередження – у разі недотримання умов контракту із ним попрощаються.

Хоча усі нарікають на державу та чиновників , та дисципліна на дорогах також залишає бажати кращого. Перевантажені автівки – ще одна причина, чому разом із снігом сходить і асфальт.

У перспективному плані розвитку громад  на 2 роки  прописаний капітальний ремонт доріг загального користування державного значення протяжністю понад 100 кілометрів. Джерелами фінансування зазначають державний бюджет та Європейський банк реконструкції та розвитку. А от місцеві дороги «лягають» на плечі громад.

 

 

 

" " " "