Традиційний, дешевший і вельми потрібний: в День народження міста хмельничани ярмаркували.

665

Традиційний, дешевший і вельми потрібний. День народження міста розпочали святковим ярмарком. З 8 ранку на Прибузькій – сотні яток пропонували продукцію місцевих виробників і не тільки. Гостями-лідерами стала Франківщина. Тамтешні підприємці тішили городян шкарпетками, ковдрами, подушками і сирами. А найбільша черга була за рибою.

Городини – хоч відбавляй. За стиглі томати просять 6 гривень. Хмельничани беруть по трішки – суто на стіл. Кажуть, ціна хороша. Втім, ярмарок треба було проводити раніше.

Капуста також тішить ціною. Поруч торгують зеленими помідорами. Ціна на них – вища, аніж на стиглі.

Поруч з зеленими помідорами – солодкий гарбуз. Продавець каже, люди купують мішками.

Додому пан продавець сподівається поїхати пустою машиною. Сам – з Теофіполя, звідти й городина. Переконує, на ярмарок свій товар везуть лише кращі виробники Хмельниччини. Городянам пропонують не лише низьку ціну, а й якість. Ось ця пані із Ярмолинеччини із собою привезла ще й здоров’я. Товар номер один – маточне молочко.

А ось ця панянка із Хмельницького району на ярмарку людям дарує радість. Строкатий прилавок жінки – власними руками вирощені хризантеми.

Поруч квітів – сири. Виробники не місцеві – з Франківщини. Ціна – 150 гривень за кілограм. Асортимент – вражаючий. Із Франківська – й товари легкої промисловості.

Гості обласного центру не приховують, від хмельницьких ярмарків – в захваті. Кажуть, тут і торг іде, і люди хороші. Хмельничани на тимчасове перекриття Прибузької також не нарікають. Хоча, не приховують, можна було б і дешевше.

Ось ця черга як у Радянському Союзі – за свіжою рибою від Хмельницькрибгоспу.

Хмельничани стоять і не рухаються. Кажуть, ця риба варта того, аби її таки дочекатися.

Якість риби продавчиня може підтвердити не лише словами. На руках – усі необхідні супровідні документи.

Ось ця панянка не може натішитися покупкою. Ярмарком втішена. Й просить у влади міста можливості ярмаркувати не лише на свято.

 

 

 

" " " "