Транспортну мережа Хмельницького будуть корегувати. Підсумки тижня .

655

Транспортну мережа Хмельницького будуть корегувати.  Цього тижня  відбулися громадські слухання стосовно зміни та скасування деяких маршрутів громадського транспорту в обласному центрі.  Загалом, коригувань зазнають п’ять маршрутів. Окрім цього виконком міської ради дав добро на закупівлю двадцяти одиниць різнопланового громадського транспорту. На це з міського бюджету планують витратити більше ніж 120 мільйонів гривень.

Вже як рік у  Хмельницькому діє нова схему руху громадського транспорту. Аналіз роботи свідчить про те, що деякі маршрути потрібно змінити, а окремі взагалі ліквідувати. Змін зазнає  маршрут №20, його шлях може пролягали через вулицю Молдавську, що у Лезневому. Вже незабаром на вулицях міста з’явиться і новий маршрут – Гречани-Ракове.

Окрім цього,  ліквідують маршрут № 31, бо він, за словами посадовця, нерентабельний. Також зміниться рух  громадського транспорту за маршрутами 25 та 25а. Причина – відсутність пасажиропотоку.

Відповідно до транспортної реформи кожного дня вулицями міста мали курсувати 350 автобусів та близько сотні тролейбусів. Проте такої кількості немає. Найбільшою проблемою, за словами перевізників, є нестача кадрів. А від цього транспорт простоює.

Що ж стосується якості перевезень, то в управлінні Укртрансбезпеки переконують, ситуація із перевезеннями в обласному центрі є кращою, ніж у інших містах краю. Транспортники зізнаються, скарги та порушення є, але їх після реформи стало менше.

Серед порушень – невидача громадянам квитка проїзду, при наявності котрого пасажир автоматично стає застрахованим в разі ДТП.

У наступному році більше ніж 120-ть мільйонів гривень  міська рада виділить  на осучаснення та оновлення автопарку «Хмельницькелектротрансу». За планами мають придбати три різних види громадського автотранспорту.

Весь транспорт планують купити  у лізинг. На  підприємстві кажуть, якщо з боку банківських установ не буде жодних затримок, то машини отримають вже за декілька місяців.

Що ж стосується тролейбусів на автономному ходу, то за технічними характеристиками вони можуть їхати двадцять кілометрів на своїх батареях. Звичайні «рогаті» таким бонусом не забезпечені.

Міський голова запевняє, чутки про про чергове зростання тарифів на проїзд так і залишаються чутками. Ні до, ні після нового року питання про підняття проїзду не розглядатимуть

" " " "