Транспортування хворих у Шепетівській ЦРЛ: чергові подробиці від реаніматолога

Завідувач відділенням анестезії та інтенсивної терапії Шепетівської ЦРЛ опублікував свіжі подробиці про ситуацію з якістю надання медичної допомоги хворим на коронавірус у Шепетівці

2580

Деякий час тому ми розповідали вам про скарги з боку заввідділенням анестезії та інтенсивної терапії Шепетівської ЦРЛ  Валерія Сивоконюка. Тоді він опублікував у соцмережі “Фейсбук” допис про катастрофічну нестачу ресурсів у медзакладі. На його публікацію відреагували у Хмельницькій ОДА. Зокрема, заступник голови облдержадміністрації Роман Примуш наголосив на тому, що у Шепетівці умови одні з найкращих в області, а якщо є деякі проблеми, то на них неодмінно звернуть увагу, тож не слід піднімати паніку та обурення серед населення. Однак, незважаючи на обіцянки чиновника, вчора цей діалог продовжився.

Так Валерій Сивоконюк опублікував черговий допис, який наглядно демонструє якість забезпечення  персоналу та обслуговування коронавірусних пацієнтів у Шепетівській ЦРЛ. Цього разу реаніматолог показав фотографії процесу транспортування хворих між відділеннями лікарні. На знімках видно, як колега Валерія Сивоконюка анестезіолог Олег Довгань несе на плечах балон з киснем, який важить 40 кг. Тим часом поряд медсестри штовхають інвалідну коляску з хворим та несуть його речі.

“А тепер уявіть, що цього чоловіка! Разом з тим балоном ми будемо піднімати в реанімацію! Сивоконюк “редіска” ліфта вимагає!”, — пише реаніматолог.

Звісно ж слід зазначити, що обурення серед персоналу Шепетівської ЦРЛ стосовно відсутності ліфту були і раніше. Однак зараз, з об’єктивних причин, склалися такі обставини, коли це питання стало особливо актуальним. Кількість пацієнтів, які потребують реанімації, зростає постійно.

 

При цьому ряд коментаторів зауважив про відсутність спецодягу у деяких лікарів. Сивоконюк їм відповів, що у деяких випадках, на жаль, пацієнт потребує негайної допомоги, через що лікарі змушені йти на самопожертву. Це і є основна причина великої захворюваності серед медиків.

Читайте також: Реаніматолог з Шепетівки розповів про катастрофічну нестачу ресурсів у місцевій ЦРЛ

Також реаніматолог акцентував увагу нп ще одній досить суттєвій проблемі. А саме – на відсутності в реанімації блоків безперервного живлення. Таким чином, навіть кількахвилинний перебій в електропостачанні може обернутися смертю для пацієнтів, які перебувають на апараті ШВЛ.

“Знаєте погано сплю! Нервую,що немає кисневої станції! Переживаю, що вітер і може зникнути струм в електромережі, а це автоматично смерть для наших пацієнтів!”, — написав Сивоконюк.

 

" " " "