Тренує розум та тіло –  дзюдо набуває популярності серед молоді

911

Японське бойове мистецтво, що завойовує популярність в Україні. Дзюдо є олімпійським видом спорту. У хмельницькому клубі «Новатор» тренується понад сотнявихованців. Серед них – чемпіони престижних турнірів.

Розвиває розум та тренує м’язи. Таким є дзюдо – японське бойове мистецтво. Зараз це популярний вид спорту серед молоді. На базі спортивного клубу «Дзюдо-Новатор» тренується понад сотня вихованців. Серед них – Андрій Боровіков. Займається хлопець цим видом спорту вже 10 років і є багаторазовим призером українських та міжнародних змагагь. Окрім занять у залі,  Андрій цікавиться літературою та вивчає теорію бойового мистецтва.

Традиційне дзюдо націлене не на травми суперника , а на видовищну боротьбу та правильні кидки. Як розповідає тренер школи, правильної техніки можна досягти за певний час наполегливих тренувань.

Цього року через карантинні обмеження усі масові спортивні заходи відмінили. На початку року дзюдоїсти встигли позмагатись у чемпіонаті серед кадетів . А восени спортсмени зокрема брали участь  у всеукраїнському турнірі.

Різновидом бойових мистецтв є греплінг та панкратіон. Вихованці клубу кажуть, кожен вид спорту цікавий. У 16-тирічного Всеволода в колекції – понад 80 медалей різних престижних змагань. Хлопець свою кар’єру хоче  пов’язати із єдиноборствами.

Тут займаються не лише хлопці, а й дівчата. Приймають у секцію дзюдо із чотирьох років. Кожен із вихованців клубу мріє стати олімпійським чемпіоном. Адже саме такі амбітні цілі допомагають досягати вагомих результатів у спорті.

" " " "