Третього  серпня на Хмельниччині стартує сезон полювання.

2583

Цього дня чоловіки Хмельниччини чекали понад півроку. Третього серпня в нашій області відкривається сезон полювання на пернату дичину. Зараз мисливці купують спорядження, набої, оформляють необхідні дозвільні документи. А ще – обирають місця, куди поїхати на полювання.

Володимир Михайлович – мисливуць із 1969-го року. Зараз чоловік очолює Хмельницьку міськрайонну організацію УТМР. Каже, полювання для нього це перш за все відпочинок та спілкування з природою і однодумцями.

Цього року відкриття полювання на пернату дичину стартує раніше, ніж у попередні роки. В обласній організації УТМР кажуть, полювання цього року буде вдалим адже весна для популяції дичини  була сприятливою.

Для виходу на полювання кожен мисливець повинен мати відповідний до законодавства пакет документів. За цим слідкуватимуть єгерські служби, екологічна інспекція та представники лісового господарства.

З кожним роком полювати стає дорожче. Ціни на різне приладдя та набої зростають.  Проте, за словами мисливців, це дозволяє більш виваженіше робити постріли, тобто – не стріляти просто у небо.

В управлінні мисливців та рибалок області додають, полювати на Хмельниччині можна не скрізь. Велика територія відведена під відтворюючі ділянки.

Наразі в області зареєстровано близько десяти тисяч мисливців. Є серед них і жінки, щобравда любительок полювання не більше, ніж десять.

 

" " " "