Юстиція Хмельниччини звітує за півроку роботи

701

Понад 2,5 тисячі шлюбів та майже 150 мільйонів аліментів. Юстиція Хмельниччини звітує за півроку роботи. У першому півріччі державні виконавці реалізували арештованого майна на 15 мільйонів гривень. Окрім цього, правники області зареєстрували майже чотири сотні об’єднань.

20 тисяч боржників, кожен п’ятий з яких – злісний неплатник. У першому півріччі державні виконавці стягнули майже 150 мільйонів аліментів. До цього ще варто додати реалізацію арештованого майна на суму у 15 мільйонів гривень.

За перше півріччя поточного року юстиція області зареєструвала майже чотири сотні об’єднань, формувань. Працюють правники і зі скаргами та зверненнями громадян.

За півроку роботи юстиція зареєструвала майже 20 тисяч актових записів цивільного стану. Серед цих записів – 5 тисяч народжень. Смертність перевищує народжуваність у понад 2 рази. Єдині міста в області, де природній приріст додатній, – Хмельницький та Нетішин. Окрім цього, за перше півріччя правники зафіксували понад 2,5 тисячі шлюбів.

А ще цього року юстиція області започаткувала проект «Мама має право». Спершу його впровадили у пологових будинках Хмельницького, згодом – у Старокостянтинові та Кам’янець-Подільському.

У перспективі, кажуть у юстиції, проект «Мама має право», діятиме у кожному перинатальному області, а про результати його впровадження правники розкажуть вже на річній колегії.

" " " "