«Тримай біля серця» презентували у Хмельницькому

1311

У кінотеатрі імені Тараса Шевченка – прем’єра. Тут показали художній фільм про українсько-російську війну – «Тримай біля серця».  По-суті це перше ігрове кіно про АТО зняте в Україні, щонайменше, за словами авторів, знімати його почали раніше, аніж «Кіборгів» чи «Міну». Вперше «Тримай біля серця» показали вінничанам у жовтні минулого року, адже саме в Вінниці й Калинівці проходили зйомки. Нині ж фільм транслюють у багатьох українських кінотеатрах, до когорти яких доєднався кінотеатр імені Тараса Шевченка.

Тридцять два дні, більше семи десятків акторів – так у Вінниці і на Калинівському полігоні знімали фільм «Тримай біля серця». Його продюсер і за сумісництвом оператор-постановник Василь Медяний чомусь не похваляється, та цей фільм – перше ігрове кіно про українсько-російську війну.

«Тримай біля серця» розповідає історію колишнього військового радянської армії Сергія Вітрука. Головний герой, після загибелі колеги їде на Донбас – боронити Україну від російської агресії. Там його підрозділ потрапив в оточення, в якому колишні побратими… Розпізнати «чужих» і «своїх» на цій війні – найважче, розповідали атовці – консультанти фільму. Вони, до речі, теж зіграли свої ролі у кіно.

Режисер Валерій Шалига вже має чималий досвід роботи у воєнному кіно: режисував телесеріали про другу світову. Та цей фільм особливий – його завжди тримає біля свого серця.

Побачити українську стрічку про нашу війну у кінотеатрі імені Тараса Шевченка можна до 25 квітня. Сеанси щоденні й розпочинаються о 17:30.

" " " "