Цього тижня екскурсоводи всього світу відзначали своє професійне свято. Підсумки тижня .

651

Цього тижня екскурсоводи всього світу відзначали своє професійне свято. Цей день був заснований 29 років тому. Люди цієї професії можуть розповісти докладно про кожен музейний експонат, пам’ятник або будівлю в своєму місті. Цієї професії не вчать в університетах, а самі екскурсоводи кажуть – важливо не тільки орієнтуватись в історичних фактах, а й вміти з перших секунд зацікавити людей та знайти з ними контакт. І хоч наше місто туристичним не назвеш, та є екскурсоводи і у Хмельницькому. З одним із представників цієї професії зустрілась Вікторія Земба. Окрім невеличкої екскурсії центром міста, дізналась і про усі плюси та мінуси роботи екскурсоводом.

Хмельницький не славиться історичними пам’ятками, та й туристичним містом  його навряд чи можна назвати – звична думка подолян. Посперечатись з нею взявся екскурсовод В’ячеслав Нагнибіда.

 Екскурсоводом В’ячеслав працює не дуже давно. Та й взагалі, каже, ця професія в його житті з’явилась випадково.

Історією нашого міста, В’ячеслав зацікавився давно. Під час прогулянки вулицею Проскурівською, може розказати про кожну споруду та кожну місцину. До прикладу, усім відома будівля у центрі міста, де зараз знаходиться один з кінотеатрів – вводить в оману багатьох туристів. Люди, які приїжджають до Хмельницького вперше – переконані, що це ратуша.

В’ячеслав провів вже не один десяток екскурсій Хмельницьким. Хлопець каже, за цей час вже знайшов для себе ідеальну формулу екскурсії.

А ще, В’ячеслав переконаний, що у кожного гіда має бути своя фішка. Для себе хлопець, в якості родзинки, обрав смішні курйозні історії з життя нашого міста, якими піднімає настрій туристам.

Та все ж, за словами В’ячеслава, історія нашого міста в більшості – трагічна. Не дарма у Хмельницькому багато пам’ятників та меморіалів, якими вшановують пам’ять людей, що загинули в різні роки та при різних обставинах.

Хмельницький – місто відносно молоде. В нас немає так багато історичних, архітектурних пам’яток, як у Львові, Києві чи Одесі. Та все ж і нам є що показати. В’ячеслав Нагнибіда переконаний-  Хмельницькій цілком може претендувати на звання міста туристичного.

 

" " " "