Цього тижня в Швейцарському Давосі відбувся традиційний Всесвітній економічний форум

900

Цього тижня в Швейцарському Давосі відбувся традиційний Всесвітній економічний форум – щорічна зустріч найвпливовіших світових політиків, бізнесменів та експертів. Обговорення глобальних світових проблем тут поєднують з вирішенням практичних питань. Так, за словами мера Києва Віталія Кличка, переговори і домовленості під час форуму приносять Києву нові проекти та нові ідеї, які згодом втілюють у столиці.

За словами мера столиці України, зустрічі в Давосі – це можливість вийти на практичні інфраструктурні рішення, що вимагають як участі великого бізнесу, так і політичної зацікавленості в підтримці нашої країни. Так про нові технологічні проекти для Києва Кличко говорив з генеральним директором німецької компанії SAP Вільямом Мак Дермотом. А під час дискусії «Смарт-сіті. Смарт-спорт» в Українському домі до Віталія Кличка приєднався його брат Володимир.

Інший аспект зустрічей Кличка в Давосі – обговорення глобальних політичних викликів, і місця України в цих процесах. На заході, який традиційно влаштовує в Давосі американське видання “Washington post”, можна зустріти найвпливовіших світових політиків, бізнесменів і  експертів. Так на зустрічі з Аннегрет Крамп-Карренбауэр, яку вже називають наступницею канцлера Німеччини Ангели Меркель, Кличко привітав її з обранням главою ХДС  і висловив сподівання, що політика цієї партії і Німеччини відносно України ні в якому разі не зміниться. Що продовжиться і політична, і економічна підтримка України.

Обговорення української тематики продовжилося на традиційному Українському сніданку в Давосі. Загроза, яку несе російська агресія, є величезною, – каже Кличко. Але викликів у нас немало і у внутрішній ситуації.

" " " "