Туристичні ресурси Хмельниччини представили у МАУПі

2392

Вода, фортеці й конференції … Туристичні ресурси Хмельниччини нині представили у МАУПі. Традиційно з 2010 року до Всесвітнього дня  туризму у виші проводять спеціалізовану конференцію. До участі запрошують усіх дотичних до мандрування: перевізників, тур агентів, екскурсоводів і, звісно, студентів. Так намагаються розкрити туристичний потенціал краю й надихнути на його розвиток щораз більше люду.

Шість локомотивів туризму в області виділяють експерти. Так Олег Демчук, директор одного із відомих туристичних комплексів серед перспективних галузей виділяє: історичні місцини, зелений, діловий та подієвий туризм і водні ресурси – річки та бальнеологію.

Це лише одна маленька частина із того чим наш край може потішити мандрівників. Втім, більшість українців не надто багато грошей витрачають на туристичні розваги. А європейський турист за добу залишає сто доларів. Галузь більш, ніж прибуткова, та наша проблема в тім, що туризм не є економікою.

Хмельниччина має чимало цікавих історичних місцин Кам’янець-Подільський, Самчики, Антоніни, Меджибіж. Останній, до речі, додає до архітектурної привабливості й подієві принади: Ніч у музеї, Стародавній Меджибіж, байкарські зльоти. Та співпраця із владою тергромади недостатня.

Скільки можливостей – стільки ж перепон – приблизно так можна охарактеризувати туристичну галузь краю. Саме тому подібні круглі столи організовують вже кілька років поспіль на базі Міжрегіональної Академії управління персоналом. Цей навчальний заклад один із небагатьох, хто навчає майбутніх менеджерів із туризму.

Тим паче, що велосипеда вигадувати не доведеться – брати і вміло використовувати те, чим наділила природа й історія.

 

" " " "