Туристичний Меджибіж таки знакуватимуть

1923

Костел Святої Трійці, Млин дев’ятнадцятого століття та Єврейський Некрополь. Незабаром у Меджибожі знакуватимуть історико-архітектурні об’єкти. Так, на восьми стовпцях з’являться інформаційні таблички та вказівники до пам’яток. Це, переконані розробники проекту, стимулюватиме рух туристів не лише до фортеці, а й у історичний центр самого містечка.

Святомиколаївський Храм, Колона-каплиця та Млин дев’ятнадцятого століття. А загалом на території Меджибожа є близько двох десятків історико-архітектурних об’єктів. Втім, для більшості туристів Меджибіж це – тільки фортеця, її історія та драми кохання. Аби зруйнувати цей стереотип, туристичне містечко незабаром знакуватимуть.

Так, на восьми стовпцях з’являться інформаційні таблички та вказівники до історико-архітектурних об’єктів. Окрім цього, передбачається невеличкий пілон з картою, закладами харчування, історичною довідкою тощо. Це, переконані розробники проекту, стимулюватиме рух туристів не лише до фортеці, а й у історичний центр самого містечка.

Це, запевняють розробники, буде зручно для хасидів-паломників та іноземних туристів. Адже тоді вони матимуть змогу відвідати не лише фортецю, а й інші туристично привабливі місця Меджибожа.

Додамо, що на втілення проекту з бюджету Меджибізької ОТГ не виділено ні копійки. Адже реалізовується він за фінансової підтримки Британської Ради в Україні.

 

" " " "