«Король у жовтому» в Хмельницькому.

2327

Жах та містика. Вперше в Україні з’явився переклад  збірки оповідань «Король у жовтому», яка була видана у 1895 році в Сполучених Штатах Америки. Її автор – Роберт Чемберс – за своє життя загалом видав більше 90 книг. Його романи вплинули на світову літературу. Яскравими прикладами наслідування химерного і готичного письменника  стали Стівен Кінг та Едгар Алан По.

Культову збірку оповідань «Король у жовтому» презентували у Хмельницькому. Її автор – Роберт Чемберс – писав в кращих традиціях жахів. Про це в 1895 році навіть не чули. Тому автора можна назвати батьком химерного і готичного. До Хмельницького збірку привіз перекладач аби розповісти про жах описаний у ній.

Роберт Чемберс – американський письменник і художник. Його романи фантастичні, містичні та жахають читача. Загалом він написав більше 90 книг. Проте сьогодні вони відомі хіба що невеликому колу любителів полоскотати собі нерви. Тому, аби поширити творчість письменника, в Україні взялися за переклад.

Хоча збірка складається з десяти оповідань, читачі її розділяють на дві частини. Одна – містична, а інша – реалістична і, подекуди, автобіографічна. Вони поєднані певними натяками та художніми елементами.  За сюжетом існувала вигадана п’єса «Король у жовтому», яку не можна було читати. А ті, хто таки наважився, божеволіли і робили жахливі речі. Та є одне оповідання у книзі і про любов.

 

" " " "