Їх не видно, але добре чутно… Радійники відзначають професійне свято

1072

Їх не видно, але чутно добре… Радійники нині відзначають професійне свято. Точніше «одне із» – Всесвітній день радіо. Ще 1946-го почали відзначати цей день аби популяризувати цей засіб інформації й комунікації. Саме тоді, 13 лютого з’явилося радіо Організації об’єднаних націй. Нині ж існує безліч варіантів передачі радіоповідомлення: короткими чи довгими хвилями, проводовим способом чи через інтернет.

Ось так щоднини починають свою частину прямого ефіру ведучі суспільного радіо. Нині вони впевнені і хвилювання ані в голосі, ані в рухах зовсім не відчутні, а от перший свій «лайв» Людмила пам’ятає і досі.

Тим паче, що перевірка інформації, її достовірність допомагає уникати непорозумінь. За кадром, точніше за мікрофоном, ведучі поводять себе так само як у житті.

Всього у Хмельницькій філії працюють десятеро радійників, фактично кожен щодня виходить у прямий ефір .Щодня суспільне радіо Хмельницької області має три години і десять хвилин «лайву». Це – не музика і анекдоти, а – розмови із експертами на соціально важливі теми.

Найактивніші зміни розпочалися з січня цього року, коли Хмельницький став частиною Особливо після нового року – тоді відбулася реорганізація суспільного мовника.

Піймати радіохвилю «Поділля-центру» можна на 104,6, якщо йдеться про FM. Та це – не єдиний спосіб, ще є ультракороткі хвилі, проводове й інтернет-радіо.

 

" " " "