ТУРНІР З ВОЛЕЙБОЛУ

509

У селі Шарівка Ярмолинецької громади відроджують  спортивні секції. До активного способу життя залучають молодь. Тамтешню спортивну школу відвідує уже понад півсотні дітей. Днями Шарівка приймала турнір із волейболу. Участь у змаганнях взяли як чоловічі, так і жіночі команди. А як виборювали перемогу – бачили наші журналісти.

Турнір зібрав вболівальників та прихильників яскравих емоцій. Команди із Хмельницького, Антоновець та Шарівки помірялись силами на волейбольному майданчику. Саме Шарівка стала місцем проведення зустрічі, адже село має славну спортивну історію. Уродженка села, а нині гравчиня хмельницького «Новатора» Зоряна Пивовар розповідає, спорт полюбила з дитинства. Її мама свого часу виховала не одного спортсмена. Тепер усі свої перемоги  волейболістка присвячує рідній людині ,вшановуючи її пам’ять.

Гості турніру кажуть, такі зустрічі – досить хороший стимул підтримувати себе у формі. Команда Хмельницького національного університету  здобула перше місце. Дівчата визнають – було непросто.

Тренер додає, задоволений результатом  команди. А змагання лише довели необхідність  проведення таких дружніх зустрічей.

Відчайдушно змагались за перше місце і чоловічі команди. Тож у чемпіонах – сильний  «Атлетік». Капітан каже, суперники гідні , тим цінніша їх перемога.

Урочиста церемонія нагородження – мить, коли спортсмени  знесилені після гри, але щасливі. Навіть попри поразку – радіють , що зустрілись. Традиційно, допомогли в організації спортивного свята і місцеві підприємства.

Розвивати спорт, влаштовувати товариські зустрічі та  виїзди. Це плани  шарівської громади. Тут кажуть, вперше за багато років вдалося зібрати команди на змагання та заохотити їх до майбутніх перемог.

На зміну дорослим, росте і гідне спортивне майбутнє. Місцева спортивна школа налічувала десяток дітей. Зараз секції відвідує понад півсотні.

Колишній тренер спортивної школи Петро Стародуб каже, дуже вболіває за розвиток спорту у рідному селі. Тому сподівається, товариських зустрічей побільшає.

Подібні турніри у Шарівці хочуть зробити традиційними. Для цього організатори планують залучати ще більше молоді  у ряди прихильників здорового способу життя.

" " " "