До відновлення Хмельницького аеропорту долучаться турецькі інвестори

Надзвичайно важливим для області є відновлення роботи Хмельницького аеропорту

462

Відновлення функціонування аеропорту є одним із пріоритетних напрямків роботи хмельницької влади, адже він є важливою частиною транспортної інфраструктури Хмельниччини. Про це йшлося на зустрічі голови Хмельницької ОДА Сергія Гамалія  з керівниками турецької компанії YILDIZLAR İNŞAAT VE TİCARET A.Ş. – ENEZ INŞAAT SANAYİ VE TİCARET A.Ş. До обговорення питань також приєдналися голова обласної ради Віолетта Лабазюк та мер Хмельницького Олександр Симчишин, заступники голови ОДА, керівники відповідних відомств обласної та міської рад, повідомляють у пресслужбі ОДА.

Очільник області розповів у якому стані перебуває нині Хмельницький аеропорт та розповів про його діяльність. Також наголосив, що в області готові до співпраці з інвесторами та розглянуть усі їхні пропозиції, які дозволять повністю відновити дію аеропорту. За попередніми підрахунками для повного відновлення летовища необхідно залучити 2 мрд гривень.

Іноземні гості розповіли про свої досягнення у цій сфері. Зокрема, зазначили, що уже втілили у життя два успішних проєкти у Туреччині (військовий аеропорт за стандартами НАТО у місті Іспарта та аеропорт у місті Даламан) та мають кілька спільних проєктів у країнах Азії та Африки. Також представники турецьких компаній зазначили, що готові інвестувати кошти в розбудову нового великого терміналу, що допоможе здійснювати як вантажні, так і пасажирські перевезення.  Наразі поважні гості готові інвестувати близько 200 млн $.

Також учасники зустрічі обговорили  можливі механізми залучення іноземних інвестицій та вирішили виконати детальні розрахунки щодо обсягів можливих інвестицій та механізмів їх залучення, а вже за кілька місяців знову зустрітися та більш детально обговорити умови співпраці

" " " "