ТУРИЗМ ПІД ЧАС ПАНДЕМІЇ

532

З початку пандемії українці стали частіше подорожувати Україною. Хмельничани цього року відвідали багато туристичних місць. Незважаючи на карантинні правила, містяни активно подорожували в період з травня по червень. Трохи менше їздили у вересні-жовтні. І зараз, будучи у червоній зоні, краяни все ж подорожують.

Львів, Закарпаття і Хмельниччина. Туди здебільшого подорожують хмельничани восени. Вони організовують поїздки самостійно або з допомогою туроператора. Однак з посиленними карантиними обмеженнями потрапити до будь-якого міста України стало складніше. Тому краяни відвідують місцеві туристичні принади. Особливо популярними стали віднедавна різноманітні екскурсії Хмельницьким, каже директорка одного з турагентств міста.

Чимало людей їздять Хмельниччиною у напрямку Бакоти, Кам’янець-Подільського, Меджибожа, Самчиків і Сатанова. Пані Наталя каже, останнє містечко найчастіше обирають для подорожей. Хоча більше їздять відпочивати у місця, де є водойми.

За час пандемії, українці і хмельничани зокрема влаштовують для себе відпочинок в форматі citybreak. Це новий формат подорожі, що є світовим трендом. Суть його у тому, що на вихідні можна поїхати до іншого міста з ночівлею і відпочити після робочого тижня.

На носі зима, а отже скоро пора відпусток. Та краяни вже розмірковують куди податись, щоб провести новорічні та різдвяні свята. У топі зимових курортів – Закарпаття.

Карантин вносить свої корективи у плани туристів. Проте якими б не були обмеження, та люди все ж хочуть відволіктися від міської метушні. Вони знаходять час аби відкрити для себе незвідані місця рідного краю.

" " " "