Творчі діти Хмельниччини навчаються у Славуті .

1443

Ліцей для обдарованих дітей. У Славуті майже сторіччя функціонує навчальний заклад, який збирає кращі уми Хмельниччини. Нині там навчається та проживає майже 400 ліцеїстів віком від 11 років. Учні навчаються у комфортних умовах і з достатньою матеріально-технічною базою.

Усі діти народжуються талановитими. Головне – вчасно розпізнати здібності кожної дитини та розвивати їх. Та, нажаль, це не завжди доступно у звичайних загальноосвітніх школах. Відтак, майже 100 років у Хмельницькій області функціонує Славутський ліцей. Тут діти мають можливість вдосконалювати свої творчі, наукові та інші здібності починаючи з п’ятого класу.

Творчість можлива навіть у фізиці. Це на своєму прикладі доказала  Марина Бунда – учениця випускного класу. Вона змогла створити саморобну дифузійну камеру для дослідження заряджених частинок. Із цим виробом дівчина поїхала до Києва на виставку-змагання. В результаті вона отримала диплом першого ступеня. Каже, що все завдяки вчителям і повному забезпеченню навчального процесу.

Повне оснащення кабінету фізики у ліцеї з’явилося у 2011 році.

Зокрема, у ліцеї розвивають напрямки журналістики, іноземних мов, інформатики та української мови.

" " " "