Тягнув асфальтом за автівкою: хмельницького чиновника спіймали на жорстокому поводженні з власним псом.

1182

 Тягнув асфальтом за автівкою: хмельницького чиновника спймали на жорстокому поводженні з власним псом. В понеділок у соціальних мережах з’явилося відео, від якого просто мурашки по шкірі. На ньому – солідний чоловік виправдовується за нелюдський вчинок. Півтора кілометри він волік собаку за машиною. І, певне, не зупинився б. Якби його не затримали небайдужі. Хмельницький спецпризначенець запримітив закривавленого пса, прив’язаного до елітної автівки. Затримав водія і викликав поліцію. Собаку забрали до Красилова і доля її була невідома аж до вчора, доки невідомий не привіз його в ветеринарну лікарню щоби усипити. 

 Цей чоловік тепер – народний герой. Ховає обличчя від камери, бо відкритися не дозволяє служба. Він – спец призначенець. Зважаючи на специфіку роботи і ситуацію в країні – сам бачив чимало. Утім подія, свідком якої став цієї неділі, вразила до глибини душі.

 Спецпризначенець каже, проїхати повз, звісно, не зміг. Кинув усі свої справи і помчав наздоганяти нелюда. Пригадує, водій фольцвагена гальмувати не збирався. На щастя, нагодилась фура – його підрізали і, зрештою, припинили свавілля.

 За день це відео облетіло увесь інтернет. Користувачі мережі активно встановлювали особу водія фольцвагена

 Доки чоловік активно працював, волонтери намагалися віднайти песика. Одразу після події свідки викликали правоохоронців. Останні задокументували злочин і забрали собаку на огляд до ветеринарів Красилова. Добу доля тварини була невідомою. Життя собаці врятував ще один випадок. У понеділок під обід до міської ветеринарної клініки завітав невідомий – чоловік хотів усипити собаку. Саме в цей час на огляд тварини з притулку чекала волонтерка Ірина. Каже, коли почула про евтаназію, вирішила подивитися на чотирилапого.

 Ірина пригадує, тоді одразу потелефонувала в поліцію – про це повідомила невідомого.

 Аби не втрачати часу, Барсіка одразу оглянули лікарі.

 Медики констатують, наразі життю собаки нічого не загрожує. Кажуть, для фізичного видужання Барсіку вистачить і два тижні. А, от, відійти від знущань тварині таки буде важко.

 За фактом жорстокого поводження правоохоронці краю відкрили кримінальне провадження.

 Правоохоронці додають, Володимира Байдича вже опитали. Чоловік пояснив, таким чином пса віз до лісу – той покусав його матір.

 Від таких пояснень чиновника рятівники Барсіка просто шоковані.

 Наразі Барсіка забрали в притулок. Його, кажуть, лікуватимуть – і медикаментами, і любов’ю. Після реабілітації тварині почнуть шукати нового господаря. Старого ж, сподіваються, покарають.

" " " "