Хмельницьке теруправління Державного бюро розслідувань викрило хабарника в лавах СБУ

Спритний оперуповноважений Служби безпеки України видавав себе за співробітника ДБР

3954

Очевидно, щоб його не могли “вирахувати” або щоб не підставляти під удар свою посаду, чоловік видавав себе за співробітника Державного бюро розслідувань,  повідомляє прес-служба ДБР.

Йдеться про старшого оперуповноваженого  одного з відділів УСБУ у Чернівецькій області. Працівник СБУ мав спільника із цивільних, разом з яким вирішив прокрутити вигідну оборудку. Він переконав чоловіка, якого мали притягнути до кримінальної відповідальності за незаконні оборудки із криптовалютою, у тому, що може допомогти йому уникнути конфлікту із законом. Він та його цивільний спільник видали себе за співробітників ДБР і зажадали від чоловіка 5 тисяч доларів винагороди за те, що вони не чіпатимуть його “бізнес”.

В іншому ж випадку, якщо чоловік відмовиться, вони погрожували  знищити його “доходний промисел” із криптовалютою. Мовляв, у ДБР є такі можливості: воно може відстежити усі фінанасові операції. От саме під час одержання тих 5 тисяч “зелених” чоловіка й затримали.

Читайте також: На Хмельниччині судили двох неповнолітніх: одного покарали, іншого – ні

По справі уже завершено досудове слідство, і матеріали передають у суд. Закон передбачає широкий спектр санкцій за такий злочин: від символічного штрафу у 850 гривень до трирічного позбавлення волі. Хоча, зважаючи на хабар у розмірі 5 тисяч доларів, покарання на 850 гривень виглядає смішним.

" " " "