У Академії державної прикордонної служби відзначають 25-ту річницю наукової діяльності .

1051

Вже понад двадцять років військові науковці працюють над розробкою методики дієвого захисту українських рубежів. З 2014 підхід до прикордонної науки суттєво змінився – дослідники вивчають досвід міжнародних конфліктів, подібних до українського. Працюють над розробкою стратегії виходу наших армійців на довоєнні кордони. Про те, як відзначають 25 річницю наукової діяльності прикордонники – дивіться далі.

Науковці-прикордонники вже чверть сторіччя працюють над посиленням оборони державного кордону. Адже практика потребує теоретичного обгрунтування. З 1994 року це завдання покладено на дослідників тоді ще Інституту прикордонних військ. Саме їм довелося координувати наукову діяльность вже незалежного прикордонного відомства.

25-ту річницю наукової діяльності у Академії державної прикордонної служби відзначають з потужними напрацюваннями та науково-педагогічними кадрами. Відтак навчають майбутніх фахівців, котрі будуть готовими до оборони державного кордону. Відзначають і потужний рівень ведення міжнародної співпраці з вищими європейськими правоохоронними навчальними закладами. Науковці-прикордонники вивчають сучасну військову техніку та надають рекомендації щодо її використання на державному кордоні. Зважаючи на російську агресію у Криму та на Донбасі, з 2014 року підхід до теорії прикордонної науки суттєво змінився. Відтак застосовують досвід отриманий під час ведення бойових дій у зоні проведення антитерористичної операції та операції об’єднаних сил .

Нині прикордонники-науковці вивчають досвід міжнародних конфліктів, подібних до українського. Працюють над розробкою стратегії виходу до кордонів зразка 2014 року. Діяти армійцям доведеться у складних умовах оточення, мінної обстановки, активної діяльності диверсійно-розвідувальних груп. Адже практика без грунтовно розробленої теорії неможлива.

" " " "