У Білогірському районі протягом доби горіло дві оселі

Протягом кількох годин у двох селах Білогірського району рятувальники загасили дві пожежі приватних житлових будинків

638

У Білогірському районі Хмельницької області протягом кількох годин трапилося дві пожежі приватних житлових будинків. Про це повідомила прес-служба ДСНС Хмельницької області.

Так, один з випадків трапився вчора, 31 січня приблизно о 23:00, у селі Варивідки. Осередок займання знаходився на горищі житлового будинку.

На момент прибуття на місце події вогнеборців з 24 ДПРП полум’я встигло охопити площу п’ять квадратних метрів.  Пожежа була повністю ліквідована впродовж десяти хвилин. За цей час вогонь пошкодив покриття та деякі речі домашнього вжитку.

Ймовірна причина займання – порушення правил пожежної безпеки під час експлуатації пічного опалення.

Інший випадок трапився через декілька годин, а саме – в ніч на перше лютого о 2:55. На гарчу лінію “101” надійшло повідомлення про пожежу на території приватного домоволодіння в селі Весняне.

Ця пожежа була дещо масштабнішою. На вказане місце були направлені бійці ДСНС з 24 ДПРП. На момент їхнього прибуття до палаючої оселі вогонь встиг охопити 40 квадратних метрів покриття. При цьому в приміщенні спостерігалося сильне задимлення, тож рятувальники скористалися засобами для захищення органів дихання та хору.

Завдяки професіоналізму бійців ДСНС  пожежа була повністю приборкана вже о 03:17.

Ймовірна причина пожежі – недолік конструкції та порушення правил монтажу нагрівальної печі та димоходу.

Читайте також: У Хмельницькому пожежники врятували від вогню двох містян та їх домашніх улюбленців

На щастя в обох випадках ніхто не загинув та не травмувався.

" " " "