У Городку відкрили новий лікувально-діагностичний корпус районної лікарні.

1207

У Городку відкрили новий лікувально-діагностичний корпус районної лікарні. Його будували довгих 30 років. За цей час витратили  близько 53 мільйони гривень.

Новий корпус районної лікарні по праву можна назвати довгобудом.  Його  будівництво розпочали  ще до Незалежності України. За 30 років  декілька разів  змінювали проект та кошторис, а потім зведення будівлі взагалі зупинили.  У 2015   за кошти Державного фонду регіонального розвитку роботи відновили  знову. І за три роки такий довгоочікуваний заклад нарешті відкрили.

У п’ятиповерхову будівлю перенесли 5 існуючих відділень та створили нове – фізіотерапевтичне. Загалом   лікувальний-діагностичний корпус розрахований  на 120 ліжок.

Кожне відділення оснащене сучасним медичним обладнанням європейського рівня. Далеко не кожна районна лікарня області має таке забезпечення, говорить директор департаменту охорони здоров’я Хмельницької облдержадміністрації Яків Цуглевич.

Чого лиш вартує сучасний томограф. Таких на Хмельниччині є лише два.   Жителів Городоцького району обстежуватимуть  безкоштовно.

А ось новостворене відділення фізіотерапії та медичної  реабілітації   такого рівня – а області єдине.  Соляна кімната, масажний кабінет  та  бальнеологія   – лікування водою. Різноманітність  усіх ванних процедур відразу й не запам’ятаєш.

Не зважаючи не холодну та дощову погоду, на відкриття такого очікуваного довгобуду прийшли жителі не лише міста, а й  навколишніх сіл. Люди зізнаються,   в те, що корпус таки запрацює,  вірити перестали давно.  Тож тепер сподіваються,  їхати в обласну лікарню не доведеться, а  отримати сучасну медичну допомогу зможуть на місці.

Загалом на будівництво витратили близько 53 мільйонів гривень. Значну частину коштів  на новий корпус виділив уряд.

" " " "