У Гвардійській ОТГ відновлювали ліс.

1128

У Гвардійській ОТГ відновлювали ліс. Майже три тисячі саджанців модрини європейської та дугласії висадили поблизу селища Немичинці Хмельницького району. До висадки залучили представників громади та лісників. Останні вперше випробовували новий метод висадки дерев.

Знайомтесь – це Тарас. Сьогодні він разом із родиною прийшов допомогти  Державному підприємству  «Проскурівське лісове господарство» відновлювати ліс. Каже, місія надважлива, тому не вагаючись долучився.

Нині вдалося засадити територію площею у 1 гектар. На відновлення цієї ділянки використали майже три тисячі саджанців. Люди кажуть, востаннє висадкою лісу займалися ще сімдесят років тому.

Метод посадки саджанців простий, тому легко піддається навіть не фахівцям. До того ж, в області вперше проводять висадку із закритою кореневою системою. Це дозволяє рослині краще приживатися та оберігає коріння від руйнування.  Адже хвойні породи дерев погано переносять пересадку. До слова, такий спосіб гарантує 100 % приживаність насаджень. Також, основною перевагою даного методу є можливість висаджувати весь теплий сезон.

Відновлення стосується не тільки висадки звичайних саджанців, а й зміні сортів дерев. Нині зазвичай обирають дугласію та модрину. Вони стійкі до хвороб та шкідників і чудово адаптуються до посушливого ґрунту.

" " " "