У Хмельницькій області відпрацьовували дії у разі виникнення надзвичайної ситуації на арсеналах та базах зберігання озброєння Збройних сил України

1159

4 липня на Хмельниччині відбулися масштабні тренування органів управління та сил цивільного захисту Хмельницького району у разі виникнення надзвичайної ситуації на території військової частини. Метою тренувань була злагоджена робота органів управління та сил цивільного захисту.

У Хмельницькій області відпрацьовували дії у разі виникнення надзвичайної ситуації на арсеналах та базах зберігання озброєння Збройних сил України.

Спершу під час теоретичної частини було доведено оперативну обстановку на території району. За тактичним задумом навчання на технічній території зберігання боєприпасів військової частини виникла пожежа з подальшою детонацією боєприпасів. Прогнозована зона можливого ураження утворилася в радіусі 5 км. У небезпечну зону потрапили 4 населених пункти, в яких проживає понад 11 тис. громадян.

Заступник начальника ГУ ДСНС у Хмельницькій області з реагування на надзвичайні ситуації Петро Сибіга роз’яснив присутнім порядок організації гасіння пожежі на складах боєприпасів усіма наявними силами й засобами відповідно до державного плану реагування на надзвичайну ситуацію та проведення гуманітарного розмінування уражених територій.

Після наради відбулася практична фаза тренувань – здійснення заходів щодо захисту населення на випадок пожежі на складах з боєприпасами. Учасники заходу ознайомились із будовою і характеристиками боєприпасів та ймовірними наслідками в разі їх неконтрольованої детонації та розльоту.

У підсумку мета тренувань була досягнута: органи управління й сили цивільного захисту діяли злагоджено. Як зазначив керівник, такі тренування мають проводитись на постійній основі, аби гарантувати безпеку жителям населених пунктів, розташованих поблизу бази зберігання боєприпасів.

" " " "