У Хмельницькій спеціалізованій школі впроваджують пілотний проект Нової української школи. Підсумки тижня .

1451

Без домашнього завдання та оцінок. Вже півроку у Хмельницькій спеціалізованій школі №30 впроваджують пілотний проект Нової української школи. Загалом по Україні до такої ініціативи долучилося 100 загальноосвітніх закладів. Нові парти, технічне забезпечення та інтерактивні уроки – така формула успіху нових знань першокласників, яка вимагає постійного взаємозв’язку вчителя та учня. 21 лютого , Кабінет Міністрів України остаточно ухвалив новий державний стандарт початкової освіти. І зміни відтепер чекають на всіх першокласників. У нашому місті на 2018 – 2019 навчальний рік планується 125 перших класів, в середньому по 28 дітей на одного вчителя. На кожен клас з місцевого бюджету виділять по 70 тисяч гривень на матеріально – технічну баз. Нині, усім тонкощам сучасної освіти навчаються вчителі початкової освіти.

У вересні минулого року в Україні стартував пілотний проект «Нова Українська школа». У хмельницькій спеціалізованій школі №30 відкрили одразу два класи, які впроваджують експериментальний підхід до навчання першокласників. Кажуть, бути першопрохідцями – це нормальна практика для всього шкільного колективу.

В інтерактивних класах діти працюють у групах, спілкуються та допомагають один одному. Так виглядає клас майбутнього.

Кожен навчальний тиждень має свою тему. У кінці лютого, наприклад, діти розбиралися у транспорті, який курсує містом. Завдяки малюнкам та іграм учні вивчають заданий матеріал. Також новинкою для всіх став лепбук, або, простіше кажучи, колаж. Він допомагає допитливому розуму систематизувати знання.

Граючись, учні повторюють теми уроків. Отже, вони не втомлюються сприймати «суху» інформацію.

За півроку дії проекту говорити про переваги поки ще ніхто не береться. Втім, намагаються відноситися до змін позитивно.

На новий навчальний рік у Хмельницькому заплановано набрати 125 класів. Це близько чотирьох тисяч першокласників. Їх потрібно забезпечити усім необхідним. А, головне компетентними педагогами. Бо успіх реформи залежить тільки від усвідомлення вчителя, який буде втілювати ідеї влади у реальність.

Автор: На першому етапі для них покажуть основні поняття уроку, розкажуть як розкрити та адаптувати учня з перших навчальних днів.

Без домашнього завдання та оцінок діти зможуть мати право на помилку. Нормативи і постійне навантаження відходять на другий план. Відтепер головне навчити учня мислити, а не зубрити.

Вчителі радо їдуть на навчання. Бо, відчувають – зміни потрібні.

І, як завжди, на кожну реформу потрібно чималу суму коштів.

 

" " " "