Тонкощі зимового водіння у Хмельницькому . Підсумки тижня .

863

Передній привід – газ, задній – гальма. У Хмельницькому водіїв навчали тонкощам  зимового водіння. Попри те, що минула зима виявилася далеко не сніжною, та останні дні показали – навички керування автомобілем засніженими дорогами у мінус п’ятнадцять. Такі курси в місті  проводять традиційно вже чотири роки поспіль на майданчику Регіонального сервісного центру МВС. ЇХ організовує Хмельницький авто любительський клуб, аби кандидатам у водії або ж новоспеченим кермувальникам розкрити тонкощі екстремального водіння. Втім, до участі запрошують усіх, хто невпевнений у своїх силах на зимових дорогах, які можуть не пробачити кермувальникам недосвідченості. Ми теж спробували зайти у занос і найголовніше – із нього вийти.

На дорогу без інструктора Олег виїздити права ще немає – за тиждень складатиме іспит на отримання водійського посвідчення. А от на закритому майданчику вже навіть дрифтував.

Бо ж під колесами Олеговогоавта опинився обмежувальний конус.

Організатори ж кажуть сімдесят відсотків усіх конусів не переживають курсів екстремального керування у зимовий період. Конусів не шкода, але на їхньому місці могло опинитися дерево, стовп чи пішохід.

Для кандидатів у водії правильна поведінка на дорозі необхідна навіть із прагматичної точки зору. Віднедавна перші права стали тимчасовими, аби отримати постійні – треба бути максимально уважним на дорозі та намагатися уникати халепи.

Зрозуміло – адміністративне правопорушення переважно водійський проступок спричинений недотриманням правил дорожнього руху. Зима ж може підкинути проблем, навіть, якщо їх дотримуватися. Від заносу ніхто не застрахований, та можна знати, як чинити правильно. До прикладу пан Юрій неодноразово без бажання дрифтував на слизькій дорозі.

Тепер знає, як зробити, щоб занесло, й щоб винесло.

Крім того, потрібно пригальмовувати. Так само крутити руль треба і при заносі передньопривідних, однак вони на дорозі безпечніші, адже керують передні колеса, що вирівнюють задню частину авта.

Щоб на дорозі не несло, як на закритому, призначеному для екстремального водіння майданчику інструктори радять навчатися кермуванню саме у холодну пору року.

І щоразу, перед виїздом на засніжені дороги потрібно уважно перевірити стан свого авта – кожна дрібниця може призвести до негативних наслідків.

І головне звісно дотримуватися дозволеного швидкісного режиму – його встановлюють задля безпеки на дорозі.

 

" " " "