У Хмельницькому архіві виставка копій документів про незалежність України

629

Відгуки революцій… У Хмельницькому архіві нині відкрили виставку документів про незалежність України. Йдеться не про оригінали, а про копії. Їх розмістили на спеціальних банерах і передали до кожного обласного центру. На цих плакатах копії документів двох періодів: української революції 1917-21-го років та, починаючи від 80-х років до 2013-го. Усі вони так чи інакше відображають прагнення українців до незалежності.

Саме цей документ, екскурсовод виставки Юрій Олійник , називає найважливішим.

Зберігаються оригінали документів у Держархіві вищих органів влади. Аби із ними усіма могли ознайомитися щонайменше в обласних центрах, виготовили тринадцять банерів із копіями. У нашому архіві теж зберігають частину документів тих часів і тільки території нинішньої області.

Першим виставку показали обласним та міським посадовцям. До слова, Галина Мельник – заступниця Хмельницького міського голови – історик, та й вона відшукала на банерах досі небачені документи.

Усі хмельничани й гості міста зможуть розглядати банери ще два тижні. Далі їх хочуть об’єднати у пересувну виставку, яка поїде по школах міста.

" " " "