У Хмельницькому дитина заразилась смертельною хворобою, бо не мала щеплення

1447

В Україні вже шостий випадок інфікування дитини правцем і третій у Хмельницькому. Така хвороба є досить небезпечною, яка часто призводить до смерті. Цього разу захворіла 7-річна дитина у Хмельницькому. За словами батьків, донька отримала поранення, але до медиків вони не звертались. Через кілька днів у дівчинки почали з’являтись симптоми правця, тоді дитину показали лікарям.

У Хмельницькому 7-річна дівчинка потрапила до лікарні з підозрою на правець.

За словами батьків, дитина поранилася ще у четвер, але батьки надали першу допомогу самостійно. До лікарні її привезли лише у понеділок, 4 вересня, коли почали проявлятися симптоми правцю. До слова дівчинка взагалі не мала жодного щеплення.

На щастя потрібну кількість протиправцевого імуноглобуліну вчасно доставили з Києва до Хмельницького і вже наступного дня дівчинка отримала вакцину лікувальної сироватки. Наразі стан дитини – стабільно важкий.

 Говорити про повне одужання можна буде згодом. Адже покращення стану хворих на правець наступає не раніше двох – трьох тижнів з моменту зараження. Правець – гостре інфекційне захворювання, що вражає нервову систему і проявляється сильними судомами. Правець може викликати важкі наслідки, включаючи асфіксію і зупинку серця. Від важких форм захворювання смертність сягає більше 50%. Запобігти правцю можна тільки вакцинацією. Лікарі закликають не ігнорувати вакцинування  дітей від правцю. Більше того, щеплюватись від цього недугу варто кожні 10 років.

 

" " " "