У Хмельницькому обговорили питання розвитку місцевого самоврядування

942

Всеукраїнська науково-практична конференція «Розвиток місцевого самоврядування. Становлення інституту старости» відбулась у Хмельницькому.  Цей захід став заключним етапом проекту «Староста об’єднаної територіальної громади та громадськість: виклики сьогодення», який реалізується спільно з Хмельницькою обласною державною адміністрацією, Хмельницькою обласною радою за сприяння Представництва Фонду Ганса Зайделя в Україні з січня по листопад 2017 року. За цей період на базі Центру провчилися 180 старост.

Хмельницький центр перепідготовки та підвищення кваліфікації працівників органів державної влади, органів місцевого самоврядування, державних підприємств, установ і організацій за сприяння Представництва Фонду Ганса Зайделя в Україні спільно з Хмельницькою обласною державною адміністрацією, Хмельницькою обласною радою реалізовують на теренах області проект “Староста об’єднаної територіальної громади та громадськість: виклики сьогодення”. Нині відбулась науково-практична конференція, як заключний етап проекту. Голова Хмельницької обласної ради наголосив, за оцінкою міністерства регіонального розвитку, Хмельниччина займає перше місце серед областей України у проведенні реформи децентралізації.

Метою конференції є розповсюдження досвіду Хмельницької області з впровадження реформи місцевого самоврядування. Зокрема, на заході обговорили актуальні питання з проблематики розвитку місцевого самоврядування в Україні, становлення інституту старости як нової інституції системи та багато іншого.

Впродовж проекту були проведені різноманітні навчання, тематичні зустрічі, лекції та тренінги.

Як підсумок проекту, на конференції  представили науково-практичний посібник «Становлення інституту старости: перші кроки».

Організатори та учасники конференції наголосили – саме від кваліфікації та готовності керівників громад та селищ до кропіткої роботи та бажанні вчитись новому – залежить подальша доля реалізації реформи на Поділлі.

 

" " " "