У Хмельницькому підбили підсумки форуму економічного розвитку .

1570

Півмільйона гривень  – саме стільки коштував форум економічного розвитку Хмельницького, який відбувся у квітні. Представники влади, підприємці та бізнесмени обговорювали під час заходу стратегію розвитку міста. Амбіції були величезні – 10 інвестиційних проектів, 3 дискусійні панелі та більше 5-ти сотень учасників. 

Місяць тому в нашому місті відбулась непересічна подія – Перший форум економічного розвитку Хмельницького. Організатори кажуть, йому передувала тривала підготовка: залучення інвесторів, розробка проектів організація заходу. Заступник міського голови розповідає, спонсорів вмовити було важко, адже форум проводився вперше і ніхто не був впевнений, що отримає з цього якусь користь.

Коштував форум не мало – не багато – 500 тисяч гривень. 200 тисяч дали спонсори, а 300 влада виділила з міського бюджету. То що ж маємо в результаті? Керівник дискусійної панелі «креативна економіка» розповів, що після форуму вони створили, так зване «business community». Своєрідний час, де люди обговорюють свої бачення та ідеї розвитку міста.

Керівник дискусійної панелі «переробка агропродукції» похвалився, що після форуму двоє людей з Хмельниччини долучились до програми розбудови сімейних господарств.

Стосовно інших проектів – поки що все на рівні роздумів та домовленостей. Попри все представники оргкомітету переконані, форум пройшов вдало і мають надію, що такий захід відбуватиметься в Хмельницькому регулярно.

 

" " " "