Київ сьогодні – лідер серед українських міст щодо реалізації інфраструктурних проектів .

1438

Київ сьогодні – лідер серед українських міст щодо реалізації інфраструктурних проектів, досвід яких переймають згодом і інші українські міста. Напередодні дня міста столична влада порадували киян відразу декількома новими об’єктами. А в те, що знаменитий київський велотрек буде відновлений, ще пару років тому мало хто вірив.

В кінці травня у Києві чекали на справжню сенсацію: знаменитий київський велотрек знову приймає спортсменів. Стадіон був побудований ще у 1913 році і є одним з найстаріших у Європі. Багато років міські активісти боролися із забудовниками, які збиралися знищити знаковий об’єкт. Мер Києва Віталій Кличко виконав свою передвиборну обіцянку – велотрек знову у власності громади і повністю оновлений.

 

Реконструкцій коштувала 82 мільйонів гривень. Крім велотреку облаштували прилеглий сквер, який об’єднали в єдиний публічний простір з велотреком. Звели паркінг, кафе, відремонтували адміністративне приміщення. Працюватиме тут і дитяча спортивна школа. Покриття віражу треку переробляли декілька разів – домагалися ідеального результату.

 

Напередодні відкриття Євробачення на столичному Подолі завершили реконструкцію пішохідної зони Поштової площі. Її проект повністю відповідає концепції відкритих публічних просторів. А скульптурна композиція з дітьми, які пускають у Дніпро паперові човники стоячи на карті Києва, відразу стала міською пам’яткою. Перш за все – у дітлахів.

На день Києва у столичному районі Оболонь відкриють ще один парк – Наталка. Як пообіцяв мер Кличко, це буде найкращий, справді європейський, парк – одна з візитівок столиці.  До речі, як і велотрек, минула влада віддала цю територію під забудову, і місту довелося повертати її через суд.

І особливо радіють кияни та гості столиці відродженню київських фонтанів. На Майдані вони сильно постраждали під час Революції Гідності. Сьогодні ж щовечора на киян і гостей міста очікує захоплююче світло-музичне шоу. До речі, музику, під яку танцюють фонтани, вибирали люди голосуванням на сайті міської влади.

Це далеко не всі інфраструктурні проекти, які реалізують у Києві. Справжнім проривом у благоустрої обіцяє стати нова технологія – підземні сміттєві баки, які почали встановлювати в столиці. Цей досвід Кличко привіз з одного зі своїх закордонних відряджень. Також Київ залишається лідером серед українських міст у ремонті доріг. Якщо у минулому році 200 кілометрів столичних доріг отримали нове покриття і капітальний ремонт, цього року стоїть нове амбітне завдання – відновити 300 кілометрів шляхів та проїздів.

 

" " " "