У Хмельницькому планують збільшити допомогу на поховання.

929

Вслід за підняттям цін на ритуальні послуги, про яке ми розповідали учора, в обласному центрі планують збільшити й розмір допомоги на поховання. Принаймні таку пропозицію депутатам готують в управлінні соціального захисту населення. Кажуть, на сьогодні він складає 1220 гривень. Переконують, розуміють .що цієї суми замало, аби відправити людину у останню путь. Адже, навіть найнеобхідніше для поховання вартує дорожче.

Соціальну допомогу на поховання видають не всім – лише тим, хто відправив в останній путь непрацюючого, не пенсіонера, не підприємця і не клієнта Центру зайнятості. Для того, аби її отримати останній протягом півроку має звернутися із відповідною заявою. Таких протягом 17-18-го до посадовців міського соцзахисту надійшло близько двох сотень.

Сума допомоги, зізнаються посадовці, на сьогодні не є достатньою. Кажуть, розуміють, 1220 гривень, які платили у 18-му, у році наступному не стане навіть на копання могили та на труну. Переконують, скільки потрібно уже порахували. Жодних надмірностей – лише найнеобхідніше.

А поки ця пропозиція – лише в проекті, кажуть, є іще спосіб як доотримати в міста на похорон. Малозабезпеченим радять звертатися за отриманням матдопомоги. Суми тут можуть бути різні. Усе залежить від рішення посадовців міста.

" " " "