У Хмельницькому почали будувати корпус обласної дитлікарні

814

Понад триста мільйонів гривень на медзаклад. Таку безпрецедентну суму для нашого краю планують витратити на зведення нового корпусу Хмельницької обласної дитячої лікарні. Місця у старому катастрофічно бракує. Будівельні роботи обійдуться у сто сімдесят мільйонів гривень, решту – витратять на придбання сучасного медичного обладнання. Будівництво уже стартувало – кілька місяців забивають палі. А сьогодні у основу майбутньої медустанови врочисто заклали символічну капсулу.

Ось так врочисто нині заклали капсулу на будівництво нового восьмиповерхового корпусу Хмельницької обласної дитячої лікарні. Для Віри Рудої головної лікарки цього медичного закладу – це стало справжнім подарунком до дня народження. Медик зізнається – на цей момент чекали десятиріччями.

Перед початком будівництва архітектори тісно співпрацювали із завідувачами відділень, які давали свої рекомендації. Бо ж забудовник вперше зводить медичний заклад.

Вартість цього об’єкту і справді глобального рівня – понад триста мільйонів гривень. З них –сто сімдесят мільйонів – будівельні роботи. Решта – медичне обладнання. Гроші братимуть і з обласного бюджету і з державного фонду регіонального розвитку.

На наступний рік із обласного бюджету планують виділити значно більше грошей – до сотні мільйонів гривень. Голова облради Михайло Загородний не сперечається із тим, що це – справа честі.

Нині тут забили майже п’ять сотень паль. Залишилося ще сімдесят. А через три роки тут має постати ось такий восьмиповерховий красень-будинок.

" " " "