У Хмельницькому попрощалися із ще одним героєм українсько-російської війни.

1290

У Хмельницькому попрощалися із ще одним героєм українсько-російської війни. Нацгвардієць Олександр Бойко загинув на Луганщині. Протягом кількох місяців тіло офіцера шукали. Рідні та друзі кажуть – це історія з багатьма невідомими, тому вимагають об’єктивного розслідування обставин смерті командира.

Рідні, друзі, небайдужі містяни прощаються із загиблим Олександром Бойком – офіцером Національної гвардії. Чоловік зник поблизу села Золоте, що на Луганщині ще 3 червня. Під час виконання бойового завдання група розвідників потрапила в засідку й підполковника було смертельно поранено – так принаймні кажуть нацгвардійці котрі були з Олександром Бойком. Свого командира забрати з поля бою вони не спромоглися. Майже три місяці офіцера шукали, його дружина Світлана оббивала чиновницькі пороги з надією, що чоловіка вдасться знайти живим. За 10 тижнів вона повернула свого Олександра додому, аби попрощатися назавжди.

Тим часом у командуванні Національної гвардії України кажуть провели внутрішнє службове розслідування – вини у діях підлеглих, котрі покинули свого командира  не вбачають. А свою невинуватість вони довели тим, що пройшли дослідження на поліграфі.

До лав Національної гвардії Олександр Бойко перейшов у квітні 2015 року із 8-го полку спеціального призначення. Із початком військового конфлікту на Донбасі постійно виконував завдання у зоні антитерористичної операції. Вдома на нього чекали дружина та семирічна донька. Рідні, друзі, побратими хочуть знати за яких обставин загинув Олександр Бойко. Та у Нацгвардії кажуть – нині розслідуванням справи займаються відповідні відомства та з подробицями справи у командування НГУ не ознайомлене.

Посмертно Олександрові Бойку присвоєно звання полковника. Поховали героя на кладовищі у мікрорайоні Ракове.

" " " "