На Хмельниччині орудують податківці-шахраї

1467

10 тисяч гривень за податкову «вольність». На Хмельниччині орудують шахраї. Зловмисники заробляють за допомогою мобільного телефону.  Представляючись керівниками міської чи обласної фіскальних служб, контактують із підприємцями і обіцяють їх не чіпати… якщо заплатять. На гачок псевдо-податківців уже попалося двоє ФОПів.

Хочете поспілкуватися з податківцями – приходьте у податкову! І в жодному випадку не реагуйте на телефонні дзвінки від фіскальників. Особливо, коли телефонує особисто – начальник міської інспекції чи навіть обласного управління. На Хмельниччині почали власну кампанії зі збору неофіційних податків шахраї. Представляючись високопосадовцями служби, зловмисники просять перечислити незначну суму – в кілька тисяч гривень за деякі податкові «вольності».

Наразі податківцями зафіксовано два факти вимагання. Попередньо встановлено – їх здійснюють з території так званої ДНР. Розповідають, раніше подібним займалися ув’язнені – схема діяла. Аби й сьогодні вона не набрала більших обертів, звертаються до хмельничан із проханням не «вестися» на нахабні інсинуації. Наголошують, відповідно до чинного законодавства, працівникам фіскальної служби заборонено телефонувати платникам податків. Це – раз. Два – в службі діє ряд ефективних антикорупційних програм, завдяки яким рішення в податковій системі приймаються не одноосібно, а колегіально.

Зважаючи на факти шахрайства, котрі були виявлені, податківці ще раз звертаються до краян із проханням бути уважними, обережними та небайдужими. У разі якщо до вас телефонують, представляючи працівником фіскальної служби і пропонують допомогу за «відкат» – телефонуйте – 70-17-76 або 096 368 40 39.

 

" " " "