У Хмельницькому презентували посібник про права дітей

959

«Живи та дій за правилами». У Хмельницькому презентували посібник про права дітей. Його автор – освітянин з багаторічним стажем, Святослав Ратушняк. У майже півсотні сторінок він вмістив інформацію про права дитини у школі. Ілюструвала видання учениця випускного класу першої гімназії Дар’я Приймак. Друк понад шести сотень посібників профінансувала юстиція Хмельниччини.

Чи потрібно носити шкільну форму, як спілкуватися з однолітками та вчителями та чи можна відпрошуватися з уроку? На ці та ряд інших питань у своїй книзі дав відповідь освітянин з багаторічним стажем, Святослав Ратушняк. У Хмельницькому він презентував посібник про права дітей.

Хотілося б, каже автор, аби кожна школа стала територією прав людини. Посібник у цьому може допомогти. Все тому, що у майже півсотні сторінок Святослав Ратушняк вмістив важливу інформацію про права дитини у школі.

Тобто автор про серйозні речі написав у простому форматі – такому, який би розуміли і дорослі, і діти. Ілюструвала видання учениця випускного класу першої гімназії Дар’я Приймак.

Посібник побачив світ завдяки юстиції Хмельниччини. На друк понад шести сотень екземплярів територіальне управління виділило майже 15 тисяч гривень.

Тепер ці посібники розійдуться у бібліотеки та міські школи. Також «Живи та дій за правилами» можна знайти у вільному доступі в інтернеті.

" " " "