У Хмельницькому презентували унікальний проект – лігу волонтерів

965

Помічників шукати легко. Щонайменше у Хмельницькому – тут започаткували лігу волонтерів. Це – ресурс, який дозволяє організаторам шукати людей, здатних допомогти організувати й провести ту чи іншу подію. А  тим, хто якимось чином хоче  допомогти – в три кліка стати волонтером.  Це не унікальний для світу досвід, а от в Україні таку платформу започаткували вперше. Нині її презентували.

Волонтером бути легко… Від сьогодні…. У Хмельницькому…. Тут презентували спеціальну платформу – так звану лігу волонтерів. А от ще нещодавно, тим, хто хотів допомогти приходилося несолодко – розповідає Ірина Вівчар. Дівчина хотіла стати доноркою крові, та довго не могла знайти – як це зробити.

Було незручно і пошук займав надто багато часу.

Зібрали усе докупи громадські активісти. Віта Думанська – координаторка Руху Чесно розповідає – після Революції Гідності в Україні активізувався волонтерський рух. Це і спонукало створити платформу «Ліга волонтерів». Для світу подібні онлайн-майданчики не новина, а в Україні лиш нині з’явився перший – у Хмельницькому.

А активних хмельничан немало. Є навіть створена база волонтерів. Та все рівно, знайти безкорисливих добродіїв, аби вони відповідали критеріям того чи іншого заходу непросто – зізнається міський голова.

За інформацією слідкуватимуть – представники міської ради модеруватимуть сайт, аби не було зловживань. А ще найкращих волонтерів заохочуватимуть сувенірною продукцією і не тільки.

Спробувати як працює платформа уже можна – шукають десятьох волонтерів для Різдвяного ярмарку.

" " " "