У Хмельницькому спалах менінгіту. Хворі до лікарні поступають чи не щодня.

1265

У Хмельницькому спалах менінгіту. Наразі в інфекційній лікарні знаходиться близько трьох десятків людей із діагнозом ентеровірусний менінгіт. Лікарі кажуть, хвороба сезонна, та навіть попри це кількість хворих подолян вражає. Минулого року за всі 12 місяців було зареєстровано тільки 18 випадків, а нині за два осінніх місяці маємо більше 50-ти. В основному хворіють діти шкільного віку.

55 хворих на менінгіт зареєстровано у Хмельницькому за жовтень – листопад цього року. Наразі в лікарні перебуває 28 подолян із діагнозом ентеровірусний менінгіт.

Найчастіше хворіють молодші школярі віком від 5 до 9 років. 17 школярів вже в інфекційній лікарні, більшість з них – учні ліцею №17. Директор ліцею каже, ситуація йому відома, наразі проводять разноманітні профілактичні заходи, аби кількість хворих не збільшувалась.

У соцмережах схвильовані батьки обговорють тему кварцування класів. Щоб убезпечити дітей, готові скидатись грошима на кварцові лампи. Та за словами медиків – це марна трата коштів. Профілактика менінгіту набагато простіша.

В управління охорони здоров’я також поспішили спростувати розмови щодо оголошення карантину у школах. Кажуть, кількість хворих не досягла епідпорогу. Закликають подолян не панікувати і у раз чого – вчасно звертатись до лікарів.

 

" " " "